Deze laid-back stad ligt aan de Tasman Bay en staat garant voor heel wat zonuren (met zelden regen en zo’n mooie regenboog). Nelson is ook wel bekend als een hippiestad die veel kunstenaars trekt. Nelson ligt naast het Abel Tasman nationaal park, kortom er is veel te zien! Op ons working holiday visum besloten we hier opzoek te gaan naar werk. Vandaag vertel ik je hoe werk vinden in Nieuw Zeeland verliep…

 

Hallo Nelson!
Wat een heerlijke stad! We komen aan op een zonnige dag, later bleek dat Nelson eigenlijk altijd zonnig is! Het Tahunanui strand heeft een prachtige kustlijn en uitzicht op de Boulder Bank (een zandbank van 13 kilometer lang). Kyte surfen is een begrip hier en strandhangen trouwens ook. Met een strand wat praktisch aan de stad ligt is dat natuurlijk ook niet zo gek! Hippe barretjes en restaurants hebben zich verzameld in de stad. Zitzakken en comfortabele sofa’s staan uitgestald op straat. Nelson is relaxed en  de vibe helemaal te gek dude! ?

 

De zoektocht naar een baan
Wat voor ons begon als een relaxte plek veranderde in een stressstad toen wij begonnen met de zoektocht naar een baan. We hebben ons suf gesolliciteerd op vacatures en waren inmiddels vaste bezoekers van de bibliotheek (gratis wifi!). Al snel kwamen we erachter dat online solliciteren niet de Nieuw Zeelandse manier is. Op sollicitaties wordt  bijna niet gereageerd. Bel je op dan hoor je dat ze liever hebben dat je langskomt. Daar gingen we dan: ik voelde mij weer zestien jaar met mijn CV onder mijn armen terwijl ik restaurants, kledingwinkels ect. binnenliep om naar een baan te vragen.  Ook maar even alle uitzendbureaus af. Geen personeel nodig, te hoog opgeleid, liever een local en geen reiziger, you name it… We hebben alles wel voorbij horen komen.

 

Ai en toen werd het spannend…
Daar stonden we danBlut, geen werk maar wel een hoop stress! Het geld moest nu toch wel echt gaan binnenkomen. We besloten ons zoekgebied te vergroten en ook buiten Nelson te gaan solliciteren. Tijdens onze zoektocht was de wanhoop zo groot dat we drie dagen in een frambozenfabriek hebben gestaan om frambozen te sorteren en dozen te vouwen. Het was niet wat we gehoopt hadden maar gelukkig konden we daar wel weer twee weken mee vooruit. En wat hebben wij achteraf gelachen om deze ervaring! Dilemma’s op reis horen er nu eenmaal bij. 😉

 

19. Nelson - Noeste Arbeid

Ook nog even lachen tussendoor
We woonden op de parkeerplaats in de haven.  Druk bezig met solliciteren moesten we ook dingen regelen als een bankzaken, IRD nummer (soort BSN) ect. Blijkbaar moet je minimaal vijf transacties gedaan hebben met je bankpas voordat je een IRD nummer kan aanvragen. Je had het kassameisje bij de supermarkt moeten zien! ? Wat hebben wij gelachen! Gelukkig kwam het verlossende woord: we vonden werk in Franz Josef! Met nog een week vrije tijd voordat we aan de slag moesten besloten we verder te touren.

 

Kahurangi Nationaal Park
Dit nationale park is divers en brengt je langs de mooiste plekken! Als slagroom op de taart vind je er naast mooie natuur ook grotten, brullende watervallen en Weka’s! Deze bruine vogel heeft de grootte van een flinke kip en lijkt veel op de Kiwi. Ook de Weka vliegt niet. In tegenstelling tot de Kiwi is de Weka absoluut niet schuw en komt hij graag even bij je kijken. Verder vind je midden in dit natuurpark (hoe kan het ook anders;) een hippiecamping! Op deze camping kan je lama’s knuffelen, hoe leuk is dat?! We hebben deze te gekke tocht afgesloten met het spotten van zeehonden aan de kust. Het was perfect!

 

Volgende keer nemen wij jullie mee in de Westkust van Nieuw Zeeland, want ook daar hebben wij zulke toffe dingen gezien! Tot snel! ?