Hoe is het nu echt om te leven in een bus? De dromerige plaatjes die regelmatig voorbijkomen op Pinterest, Instagram en Facebook. Leven in een bus, iets wat steeds meer mensen doen. Hoe is dat dan? Nou, dat gaan wij eens mooi met jullie delen!

Het moment dat wij besloten onze banen op te zeggen en te beginnen aan onze grote reis. Het enthousiasme voor het onbekende dat ging komen. Wij hadden veel ideeën van hoe het leven zou gaan worden. Maar vandaag delen wij een aantal typische busmomenten die wij van te voren niet hadden kunnen bedenken, komen ze!

#1 Ontbijt op bed
Oké dit verschilt natuurlijk per mens… Maar in ons geval start de dag met een kopje koffie en ontbijt op bed voordat we ook maar iets ondernemen. Heerlijk vinden wij het! Zo ontspannen om rustig wakker te worden en te genieten van de natuur om ons heen, of te kijken naar stadsmensen die zich haasten naar werk. Van deze gewoonte stappen wij niet meer af!

#2 Bij stortbuien klinkt het alsof de bus met stenen bekogeld wordt
Dit is echt heftig! De eerste keer lag ik rustig te slapen en schrok mij dood. Nu zijn we er inmiddels wel aan gewend, gewoon de muziek wat harder zetten of oordopjes in tijdens het slapen!20171111-DSC07407

#3 Uitzicht op de mooiste plekjes
Toch wel een inkoppertje denk ik, maar zo waar! Geen dag is hetzelfde en met de minste inspanning rijden we naar de mooiste plekjes toe om daar te settelen voor de nacht. Ik denk dat dit toch wel de grootste beloning is van leven in een bus!

20170923-DSC07064

#4 Muggen/sandfly/ insecten invasies
Deze is wat minder leuk maar toch iets wat hoort bij het typische busleven. Dagelijks hoor je het klappen van ons op de bus. Het zijn de muggen en sandflies die we met man en macht proberen dood te maken! Vervelend is dat als je de bus ook maar eventjes uit moet, je van voor af aan kan beginnen.

20171217-DSC07589

#5 Gezellig samen knus in de bus
Dit is dagelijkse kost geworden. Waar wij vroeger de ruimte hadden in een groot huis leven we nu op zes vierkante meter. Zijn we elkaar soms dan niet beu? Oprecht niet! Ken je dat gevoel van samen zijn zonder samen iets te doen? Daar zijn wij inmiddels een stuk beter in geworden. En hoe fijn is het om zoveel tijd door te brengen met de persoon waar je van houdt!

20180107-IMG_6615

#6 Andere mensen die op een mega groot terrein net dat plekje één meter naast je bus kiezen…
Oei bloed vervelend vinden wij dit! Zeker diep in dat mooie bos waar wij juist komen voor de rust en ruimte.

20171023-DSC07262

#7 Leven met de zon
‘Welke dag is het?’ Geen idee… ‘Hoe laat zal het zijn?’ Geen idee maar de zon is al op. Typische uitspraken die dagelijks uit onze mond komen. Maandag, woensdag, zondag het maakt allemaal niets uit! Weekend bestaat niet meer en moet er wat gedaan worden, dan doen we dat wanneer er zin is en niet afhankelijk van een tijdstip of dag. Leven zonder agenda is een echte eyeopener geweest voor ons. Evenals het negeren van klokken.

 

#8 Liefde voor je bus
Een nieuw familielid. Onze bus hoorde er bij! Ontelbaar veel keren hebben wij de liefde verklaard aan onze bus. We hebben met veel liefde gezorgd voor ons maatje en ons zelfs nog echt zorgen gemaakt. Het hoort er allemaal bij en de liefde blijft maar groeien!

 

En toen zat het er opeens op…
De tijd is aangebroken. We gaan Nieuw Zeeland verlaten…  🙁 Onze reis stopt gelukkig niet hier. De bus hebben wij met gemengde gevoelens verkocht en wij maken ons klaar voor een volgend hoofdstuk in deze reis. Is dit het einde van ons busleven? Wij weten zeker van niet!

Dit waren een aantal typische busmomenten voor ons. Wat zijn jouw verwachtingen van een busleven en/of reis?