In één streep reden we door naar Auckland. Want daar is waar het geld te vinden was. Grote reisdoelen vereisen ook grote bedragen. Tijd voor ons om snel te cashen! Vandaag vertel ik jullie hoe wij zelf gingen ondernemen, iets wat verrassend goed uitpakte voor ons!

Ben je verbaasd? Het leven in een bus is heerlijk goedkoop en makkelijk vol te houden. Echter, ging ons geld razendsnel.  De pijn in de portemonnee, die moesten we snel verlichten want inkorten op het plan, daar doen we niet aan!

Nederlandse eigenwijsheid
Toen wij net aankwamen in Nieuw Zeeland was ons doel (net zoals menig andere backpacker) het vinden van een bus. Deze helse zoektocht waren wij al snel zat. Het aanbod van bussen was op z’n zachtst gezegd waardeloos. Daarnaast vonden wij de bedragen voor de mooie  bussen belachelijk hoog. Wij hebben verbaasd staan kijken wat toeristen uitgeven aan een camperbusjes.  Passievol en wellicht een tikkeltje arrogant, geloofde we dat dit beter kon.

Het idee was geboren
Zoals ik eerder beschreef in dit artikel , zijn wij zelf aan de slag gegaan met het bouwen van onze bus. Inmiddels weten wij dat we aan het einde van de rit, deze bus verkopen met winst. Iets wat ooit uit noodzaak en praktische reden gestart is, bleek nu een goed verdienmodel te zijn. We zouden onszelf niet zijn als we dat eens tot de bodem gingen uitzoeken….

Alles of niets
Daar gingen we dan! We hadden een plan, we geloofden in ons plan! Onverschrokken en enthousiast investeerde we letterlijk AL ONS GELD in de aanschaf van nieuwe lege busjes. Waren we niet bang?  Zeker wel! Als dit niet ging lukken dan was alles voor niets, al het geld wat we hadden verdwenen. Het zou betekenen dat we naar huis moesten, einde wereldreis. Toch hield het ons niet tegen, we geloofden in onszelf.

Eigen ondernemer
Na de aanschaf van onze eerste bussen waren wij ondernemers. Ondernemers die ondernemersvertrouwen moesten creëren bij anderen. Binnen een mum van tijd kende winkeleigenaren ons, ze wisten wat we moesten hebben, ze kende ons plan, geloofde in ons plan en wouden graag een graantje mee pikken door ons hun producten te verkopen. Top! Op deze manier sloten wij voordelige inkoop deals. Per bus zagen wij onze winstmarge stijgen het motiveerde ons om het nog beter te doen. Niet alleen onze winst bleef stijgen, onze skills werden beter en ons zelfvertrouwen groeide met de dag!

Voordat we het wisten groeide dit project uit tot een volledige dagbesteding. Ooit hadden we nul ervaring, en nu is het niet alleen ons verdienmodel, maar ook nog een business die wij zelf opgezet hebben en beheren als backpacker in Nieuw Zeeland. Een heerlijk maar ook bizar gevoel.

Wat nu?
Hoe verleidelijk het ook is om dit zo lang mogelijk te doen, hebben we besloten het project uiteindelijk af te ronden. We willen namelijk ook zelf nog rondreizen in Nieuw Zeeland. Wel zijn onze plannen groter geworden! Wij zullen thuis komen met een beter saldo dan toen wij vertrokken.  Daarnaast zijn er een aantal reisplannen bij gekomen. Hoera! We gaan dus nog meer op reis!

Lijkt het idee van zelf een camper bouwen je ook interessant? Dan kunnen wij je maar één advies geven, DOEN! Zelf een camper bouwen kan soms lastig zijn maar een les die wij geleerd hebben is dat ervaring niet altijd nodig is (dat komt vanzelf wel). De wil om iets leren is veel belangrijker!

Wat is het leukste dat jij zelf gebouwd hebt?