Het Zuidereiland is zo mooi en divers… En hoewel ik al flink geschreven heb over dit prachtige deel van Nieuw Zeeland wou ik nog één laatste artikel wijden aan drie losse momentjes, fijne herinneringen!

Mosselen plukken in Abel Tasman
Helemaal in ons straatje! Wie al wat langer mee leest weet dat wij er gek op zijn op dingen zelf doen, denk aan visjes bakken of zelf gevogelte klaar maken. Deze uitgelezen kans lieten wij natuurlijk niet liggen! Het weer was niet al te best, toch hadden wij binnen no time een goed gevulde zak met mosselen weten te plukken. Verder is het Abel Tasman, dat vlakbij de bekende stad Nelson ligt onwijs mooi met zijn ruwe terreinen en kun je er toffe hikes doen!

Een andere wereld in Kahurangi
Na flink wat rijden over modderige en spannende wegen kwamen we aan bij het strand. Wat een uithoek was dit! De nachten waren er zo onwijs donker en we hebben hier de mooiste sterrenhemels voorbij zien komen terwijl wij lekker bij ons kampvuurtje zaten. Ook gaaf is dat we zeevonk hebben gezien. Tijdens het eb liepen wij over het strand terwijl de grond onder ons oplichtte bij elke stap die wij namen. Hoe harder je op de grond stampte hoe meer de grond oplicht, je kunt je wel voorstellen dat wij als bezetenen hebben staan stampen op het strand!

Malbrough Sounds
Kleine baaien omringd door reuzen van bergen. Rij je door dit gebied dan moet je er de tijd voor nemen. De afstanden lijken redelijk klein maar zijn verraderlijk door het flinke klimmen en dalen dat je constant doet. Toen wij net aankwamen op het Zuidereiland hebben wij in dit gebied zelfs een Kiwi vogel gespot! De sounds weerspiegelen voor ons een typisch Nieuw Zeelands beeld, wat vind jij?

De tijd vliegt voorbij als je aan het reizen bent! Gelukkig zit onze tijd er nog niet op. Het is tijd voor een volgend hoofdstuk want we gaan terug naar het Noordereiland van Nieuw Zeeland!

Vanaf dit punt zullen wij een hele reeks verhalen van het Noordereiland delen. We gaan er in een rap tempo doorheen want inmiddels hebben wij het eiland verlaten en maken we een hoop mooie dingen mee op andere plekken. Bedankt voor het meelezen en hopelijk tot snel! 😀

Heb jij ook wel eens van die losse reismomenten die weer terug komen? Dan ben ik benieuwd welke!