In dit artikel gaan we in vogelvlucht door het oosten & midden deel van het Noordereiland in Nieuw Zeeland. Oost is bekend om zijn wijngaarden en kiwiplantages. Maar ook bekend als vakantieplek voor de locals zelf! De gouden zandstranden en een azuurblauwe zee geven het oosten een mediterraans tintje. Wat oostelijker voelt het alsof je op de maan zit. Het midden van het eiland zit vol met actieve vulkanen, subtropische bossen, heetwaterbronnen, geisers en modderpoelen. Kortom, het is er geweldig!

The Coromandel
Dit mediterraanse mekka zit vol mooie kronkelende wegen, subtropische bossen en eindeloze gouden stranden. De warme geur van dennenbomen hangt overal in de lucht en het overkomt je minstens een paar keer per dag dat je spontaan de zee in wil springen! Wij reden langs de ruige kustlijnen van Coromandel en zagen de grote Kauribomen. Uit het niets reden we langs Stu’s piglet sanctuary waar we hebben lopen knuffelen met varkens om ons vervolgens schoon te wassen in één van de vele watervallen. We kampeerde op de mooiste plekjes en waande onszelf helemaal niet meer in Nieuw Zeeland. Wat mij betreft had dit Griekenland kunnen zijn, of Spanje. Hoe dan ook was het heerlijk en kwamen wij uitgerust de Coromandel weer uit.

Rotorua
Dit is een plek waar doodnormale woonwijken staan op stomende ondergronden. De achtertuintjes bubbelen van de kokende modderpoelen die er liggen. De straten stinken naar rottende eieren en de putten spuwen rook. Wegen zijn soms open gebarsten en uit de kraters komt dreigende rook. Rotorua is buitenaards prachtig! De olieachtige en kokende meren lijken de gloeien van licht. En het geluid van kokende modder achtervolgt je. Vol ongeloof kijken wij naar de spuitende geisers. Deze plek zit vol met geothermische wonderen! Ook heel (HEEL) erg lekker zijn de warme meertjes en watervallen. Dit is gewoon een gratis en openbaar spa gecreëerd door moeder natuur! En dan zeggen ze dat sprookjes niet bestaan!

Ook gaaf en bijzonder om te zien zijn de Redwoods van Rotorua. Dit bos met reusachtige bomen is waanzinnig mooi. Tijdens onze wandeling ben ik meerdere keren gestruikeld omdat het heel moeilijk is om niet naar boven te kijken. In de avond kun je de Redwoods Tree Walk doen. Met een boel lichtjes en lampionnen hebben ze het bos versierd. Entree is wat prijzig, maar zeker erg mooi om te zien.

East Cape
Deze rustige plek wordt vaak overgeslagen door toeristen. Het is een plek met kleine gemeenschappen waar iedereen elkaar kent. Vee loopt los en is soms verwilderd. Om deze reden zie je veel wilde paarden, varkens, koeien en meer rondlopen. In deze uithoek voel je je soms alleen op de wereld, zo stil kan het zijn. De stranden liggen vol met gigantische schelpen en de kustlijn lijkt bijna op maanlandschap. Kamperen in dit gebied was bijzonder en heel anders dan elders in Nieuw Zeeland. We zijn kleine Maori dorpjes tegen gekomen in traditionele stijl. Het schijnt dat dit de plek is voor walvisspotten, helaas is dit ons niet gelukt. De zonsopkomst in Gisborne is ook bijzonder omdat door de ligging, je hier de eerste bent ter wereld die de zon op ziet komen, elke dag weer! Ik denk dat de stilte van East cape maakt dat het één van mijn favoriete plekjes was.

De volgende keer deel ik een samenvatting van onze reis door het zuiden met jullie. Nu ben ik benieuwd, waar is jouw favoriete plek?