Gelukkig zit het werken in Omarama er bijna op, en duurt het niet lang voordat we stoppen met die vieze housekeeping job! Omdat het wat rustiger was besloten we er even tussenuit te gaan en een paar dagen langs de oostkust te touren, het stukje wat we nog niet gedaan hadden, namelijk van Oamaru naar Dunedin. Dit werd beloond met een aantal hele gave dingen! ?

Via de oostkust op naar Dunedin
Zoals ik eerder vertelde in een artikel over de noordkant van de oostkust,  zijn er talloze stops waar je een korte wandeling naar het strand kunt maken. De een is nog gaver dan de ander en bijna alle stops benadrukken weer een ander bijzonder element. Zo laat de ene uitgestrekte kustlijnen zien waar ik uren kon staren naar de bulderende zee en de mooie zonsondergangen… Of neem nou de Moeraki boulders. Grote ronde stenen op het strand die er uitzien als een gek natuurfenomeen. De stenen zijn zo rond en glad dat ik bijna niet kon geloven dat dit geen werk was van mensenhanden.

Maar ook zie je veel wildlife waarvan ik er eentje in het bijzonder wil benadrukken…

Katiki point!
De wandeling loopt over een klif waarbij je een oude vuurtoren passeert. Een super toffe wandeling waar het stikt van de konijntjes en vogels. Maar pas echt gaaf was het om midden tussen de zeehonden te lopen. Zeker een uur hebben wij tussen deze rakkers gestaan en onze ogen uitgekeken! De brullende mannetjes, de luierende vrouwtjes (stiekeme zon aanbidders) en een aparte rots waar de kleintjes mogen spelen. Wel is het oppassen natuurlijk want met kleintjes kunnen de mama’s nog wel eens boos worden. Met een gepaste afstand (denk aan zo een twee á drie meter) vinden de beestjes je niet vervelend en mochten we zoveel foto’s maken als we wilden. ? Ook hadden wij het geluk nog een pinguïn te spotten!

 

Dunedin
Het eindpunt van deze paar daagse trip. De stad is gaaf en heel bijzonder vergeleken met andere steden in Nieuw Zeeland. Zo is deze stad verfijnder en voelt hij heel Schots aan. Een leuke manier om deze mooie stad te verkennen is de street art trail te volgen! Deze (gratis) tour bracht ons de hele stad door. Het voelde als een speurtocht en wat hebben we ontzettend veel plezier gehad met het zoeken naar graffitiwerken! We zijn absoluut op plekken gekomen die we anders niet gezien hadden. Daardoor voelt het alsof wij deze stad tot in zijn kern bezocht hebben.

Ook de moeite waard is Baldwin street. Deze straat is de allersteilste straat ter wereld! Hoe kan dat nu? Dacht ik bij mijzelf. Er zijn zoveel straten op de wereld, zou de steilste dan echt eentje in Nieuw Zeeland zijn? Toen zag ik de welbekende straat. Oh my… die is inderdaad heel steil!

Na dit avontuur moesten wij weer terug naar Omarama om onze laatste week werk af te ronden. Omarama had nog één spektakel voor ons in petto, namelijk de Hillbillyhunt. Dit event ga ik de volgende keer in geur en kleur beschrijven voor jullie… Waarom? Omdat ik nog steeds niet kan geloven dat ik het echt meegemaakt heb! Daarnaast willen wij laten zien wat er aan de andere kant van de wereld gebeurd, inclusief bizarre evenementen als deze…

27. Dunedin en stukje oostkust - Katiki Point Slaapplekkie 2

Heb jij wel eens mooie tripjes gedaan in Nederland/ Europa? De laatste tijd denk ik veel aan roadtrippen als we weer terug in Nederland zijn. En ik ben benieuwd welke bijzondere dingen we in de buurt van Nederland kunnen zien. ?