Indonesië

Home/Indonesië
Indonesië2019-07-10T13:25:32+01:00

Project Description

Indonesië wat ben je mooi! Het land van kantjils en tijgers, bergen en woud. Bijzondere gebruiken en lekker weer en nog lekkerder eten! Het land van de orang-oetang, leguanen, komodovaraan en tal bijzondere vogels. Reusachtig grote vlinders, papajabomen, durianvruchten en zingende kinderen. Het land van sterke verhalen en heel veel suiker in de koffie. Wij hebben flink veel dagen doorgebracht in Indonesië en zijn verzot geraakt op dit land.

We hebben veel artikelen geschreven over de vele avonturen die wij vonden. Ook hebben wij een hoop geleerd en uiteraard delen wij deze kennis graag met jullie!

  • Indonesië, officieel de Republiek Indonesië, is een land gelegen in Azië. Het land bestaat uit een archipel van 14.572 eilanden en is daarmee ’s werelds grootste eilandstaat met een inwonersaantal op 260.580.739 en nog steeds flink groeiende.

  • De munteenheid van Indonesië is de Indonesische roepia.

  • Het is bekend dat Indonesië een nieuwe hoofdstad gaat krijgen. Wat de nieuwe hoofdstad wordt, is nog niet duidelijk. Het zal wel gaan liggen buiten het drukke eiland Java, waarop de huidige hoofdstad Jakarta te vinden is.

  • In Indonesië worden meer dan 700 verschillende talen gesproken. De meeste mensen spreken de nationale taal Indonesisch (Bahasa Indonesia), maar daarnaast spreekt bijna iedereen als moedertaal een lokale of regionale taal.