Cambodja

Home/Cambodja
Cambodja2019-07-10T13:24:54+01:00

Project Description

Het is geen geheim dat Cambodja een prachtige reisbestemming is. Steeds meer reizigers bezoeken Cambodja wat natuurlijk geweldig is omdat de mensen hierdoor meer inkomsten hebben. Cambodja is een land met een zeer heftige geschiedenis en nog steeds is het één van de armste landen te wereld. Er zijn veel dingen waar je op moet letten in Cambodja. Het kan dus geen kwaad om je even te verdiepen in Cambodja voordat je hier naar toe gaat reizen. Wij helpen je door onze eigen ervaringen met je te delen, vol met informatie over wat je kunt verwachten bij een rondreis door dit land.

  • Cambodja heeft ongeveer een bevolking van 16 miljoen. 95% van de bevolking behoort tot de Khmer, die uit Zuid-China afkomstig zijn. De Khmer zijn onder andere stichters van het rijk van Angkor en behoren tot een van de oudste bevolkingsgroepen van Achter-Indië.

  • In Cambodja betaal je met de Cambodjaanse riel.

  • De hoofdstad van Cambodja is Phnom-Penh.

  • De officiële taal van Cambodja is het Khmer dat door de meeste Cambodjanen wordt gesproken. Het is één van oudste talen in Zuidoost-Azië en wordt ook nog gesproken in de Mekong-delta in Zuid-Vietnam. Het Khmer is verwant aan de talen die gesproken worden door bergvolken in Vietnam en Laos, zoals het Hmong.