Rusland

Home/Rusland
Rusland2019-07-10T13:23:11+01:00

Project Description

Rusland is het grootste land ter wereld. Het land kent een lange historie. Dit is terug te zien in oude stadjes, historische gebouwen, forten en kerken. Het landschap van Rusland is veelal vlak maar heeft ook diverse berggebieden en zelfs woestijngebied. Verder heeft het vele rivieren, een lange kustlijn en circa 140 beschermde natuurgebieden. In de wintermaanden kan men in Rusland ook aan wintersport doen. Verder staat Rusland bekend om de ruimtevaart, theater, opera, wodka en bontmutsen. Een grote trekpleister is het rode plein in het centrum van Moskou. Dit is een groot plein waar diverse kathedralen, paleizen en musea staan.Moskou is groots, klassiek en wellicht wel één van de mooiste metropolen die wij bezocht hebben. Zo mooi dat zelfs simpele metrostations bekleed zijn met marmer, bladgoud, mozaïeken en kroonluchters.

Voordat wij Rusland in gingen voelde het mysterieus. Een gigantisch groot land waar we relatief weinig van af weten. Ook qua westers toerisme hebben wij er niet heel veel over gehoord toen wij nog in Nederland waren. Wij zijn vol lof en reden met de Trans Siberië expres door dit land. Uiteraard hebben we gaande weg wat informatie en tips voor jullie verzameld.

  • Qua oppervlakte is Rusland met ruim 17 miljoen vierkante kilometer het grootste land ter wereld. Het land valt voor een groot deel onder Azië en kent een kleiner Europees deel. Rusland heeft 142 miljoen inwoners.

  • In Rusland betaal je met de Russische roebel.

  • De hoofdstad van het land is Moskou. Hier kun je het Kremlin vinden.

  • In Rusland wordt naast het Russisch een groot aantal andere talen gesproken zoals alle drie de Turkse talen, Oost-Slavische, Oekraïens en het Kaukasische Tsjetsjeens.

  • De oppervlakte van Rusland is even groot als die van de planeet Pluto.

  • Rusland heeft negen tijdzones!