China

Home/China
China2019-07-10T13:21:54+01:00

Project Description

China is een land van uitersten en tegenstellingen. Rijk, arm, traditioneel, modern, ingetogen en uitbundig. Wereldsteden vol wolkenkrabbers en daarbeneden traditionele huisjes en tempels. Een bepaalde beleefdheidsettiqeutte die altijd gehanteerd wordt. Maar wel ongegeneerd toegeven aan vieze gewoontes als fluimen spugen, uitbundig neuspeuteren, boeren en scheten laten in het openbaar.

De cultuur is zo anders en het is moeilijk herkenningspunten te vinden. Dit is juist wat deze bestemming zo interessant maakt! In onze expeditie China hebben we geprobeerd het land te leren kennen. Wat maakt je nu echt Chinees? Hoe is het om met een westerse bril door een land als China te reizen?

Met de trein, bus, scooter, het vliegtuig  en de benenwagen bezochten wij zoveel mogelijk diverse plekken in dit bijzondere land. Gaande weg hebben wij informatie en tips voor jullie verzameld.

  • De bevolking van China bestaat uit 1382 miljoen (!) personen en is opgedeeld in 23 provincies.

  • De Chinese renminbi is de officiële valuta van de China. Ook is de term Chinese Yuan gebruikelijk, een stuk makkelijker te onthouden!

  • De hoofdstad van China is Beijing wat “noordelijke hoofdstad” betekent. Vroeger werd de stad Peking genoemd.

  • In China zijn er veel verschillende talen, het is een complex verhaal. Samengevat is de officiële taal van China het standaard-mandarijn. Deze taal spreekt ongeveer 70% van de bevolking. Elke provincie in China heeft een eigen soort dialect, sommige dialecten zijn zelfs een officiële taal. Verder hebben ook de kleine volken een eigen taal. Voorbeelden zijn: Wu, Kantonees en Hakka. Deze talen zijn weer onderverdeeld in honderden (geen grap) dialecten die verschillen per dorp en regio.